ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Εγγραφείτε Δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης;
Συνδεθείτε Είστε εγγεγραμμένος χρήστης;
Βρείτε τα πάντα σχετικά με επιχειρηματικές οντότητες γρήγορα, εύκολα και αποτελεσματικά!
Department of Registrar of Companies and Intellectual Property

Συνήθεις ερωτήσεις-Πραγματικοί δικαιούχοι

Επιβεβαίωση στοιχείων στο μητρώο πραγματικών δικαιούχων

1. Πόσο συχνά θα ενημερώνουμε το μητρώο εάν δεν υπάρχουν αλλαγές στα στοιχεία των πραγματικών δικαιούχων;
Κατά την περίοδο από την 1η Οκτωβρίου έως και την 31η Δεκεμβρίου εκάστου έτους, εταιρεία ή άλλη νομική οντότητα και κάθε αξιωματούχος οφείλουν να επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες που είναι καταχωρημένες στο Μητρώο αναφορικά με τους πραγματικούς τους δικαιούχους.
2.Ποια είναι τα βήματα για την ενέργεια της επιβεβαίωσης στο σύστημα του Μητρώου Πραγματικών Δικαιούχων;
  • Εισέρχεστε στη σελίδα του συστήματος μητρώου πραγματικών δικαιούχων ΜΠΔ
  • Συμπληρώνεται στοιχεία σύνδεσης στο Cylogin
  • Επιλέγετε «Ενημέρωση Οργανισμού» και στη συνέχεια «Ενημέρωση Πραγματικών Δικαιούχων»
  • Συμπληρώνετε τον αριθμό εγγραφής του οργανισμού σας
  • Παρουσιάζονται τα στοιχεία του Οργανισμού και επιλέγετε «Μελέτη»
  • Εμφανίζεται οθόνη με τις εξής επιλογές: «Χαρακτηριστικά - Πραγματικοί Δικαιούχοι»
  • Επιλέγετε τη καρτέλα «Πραγματικοί Δικαιούχοι» και σας εμφανίζει στο δεξί μέρος της οθόνης την επιλογή «Ενέργειες» το οποίο επιλέγετε και σας εμφανίζει «Ενημέρωση ΠΔ» και «Επιβεβαίωση Στοιχείων ΠΔ»
  • Επιλέγοντας «Επιβεβαίωση Στοιχείων ΠΔ» εμφανίζεται μια οθόνη με τίτλο «Επιβεβαίωση Στοιχείων ΠΔ - Προσωρινός χώρος».
  • Επιλέγετε «Επιβεβαίωση Πραγματικών Δικαιούχων 2024».

    (i) Στην περίπτωση επιβεβαίωσης των στοιχείων των πραγματικών δικαιούχων (ΠΔ) ή των ανώτατων διοικητικών στελεχών:

    Αφού επιλέξετε «Επιβεβαίωση Πραγματικών Δικαιούχων 2024» θα εμφανιστούν τα στοιχεία των ΠΔ ή του ανώτατου διοικητικού στελέχους για έλεγχο.Εάν τα στοιχεία είναι ορθά και επικαιροποιημένα, επιλέξτε «Επιβεβαίωση».

    Εάν τα στοιχεία των Πραγματικών Δικαιούχων ή του ανώτατου διοικητικού στελέχους που εμφανίζονται είναι λανθασμένα ή μη επικαιροποιημένα και είναι απαραίτητη οποιαδήποτε αλλαγή, παρακαλώ επιλέξτε «Ακύρωση» και ακολούθως «Ενέργειες» και «Ενημέρωση ΠΔ» όπου θα πρέπει να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές. Στην συνέχεια επιστρέψετε πίσω για να προχωρήσετε με την «Επιβεβαίωση Στοιχείων ΠΔ» ακολουθώντας τα πιο πάνω βήματα. (ii) Στην περίπτωση επιβεβαίωσης της δέουσας επιμέλειας:

    Αφού επιλέξετε «Επιβεβαίωση Πραγματικών Δικαιούχων 2024», στις επόμενες δύο οθόνες που θα ακολουθήσουν επιλέξετε ξανά επιβεβαίωση.

    Τέλος, και για το (i) και (ii) επιλέγετε «Οριστική Υποβολή» για να καταχωρηθεί οριστικά η επιβεβαίωση στο σύστημα.

    Σημειώνεται ότι, στην περίπτωση που η αρχική καταχώρηση ή αλλαγή ή οποιαδήποτε άλλη ενέργεια στο σύστημα των ΠΔ που αφορά τα στοιχεία των ΠΔ ή των ανώτατων διοικητικών στελεχών ή της δέουσας επιμέλειας της εταιρείας και άλλης νομικής οντότητας εμπίπτει στην περίοδο της επιβεβαίωσης στοιχείων δηλαδή μεταξύ 1/10 και 31/12 του τρέχοντος έτους, τότε θα πρέπει να εκτελείται η ενέργεια της αρχικής καταχώρισης ή της αλλαγής ή οποιαδήποτε άλλη ενέργεια και ακολούθως η επιβεβαίωση στοιχείων των ΠΔ ή των ανώτατων διοικητικών στελεχών ή της δέουσας επιμέλειας (ότι εφαρμόζεται στην κάθε περίπτωση) μέχρι και τις 31/12 του τρέχοντος έτους.

    Λάβετε υπόψη ότι η επιβεβαίωση στοιχείων θα πρέπει να γίνει μόνο μια φορά κατά την περίοδο 1/10 μέχρι και 31/12 του τρέχοντος έτους. Σε περίπτωση που μετά την επιβεβαίωση στοιχείων προκύψει αλλαγή ή οποιαδήποτε άλλη ενέργεια, τότε η επιβεβαίωση στοιχείων δεν χρειάζεται να επαναληφθεί.
go to top